fredag 13 augusti 2010

Bara 8.e

När jag gick i mål på långdistansfinalen var det med blandade kännslor. Jag hade i stort sett gjort det som jag planerat, undvikit större missar, löpningen kändes bra och jag var ganska nöjd med loppet. Samtidigt visste jag att det inte helst räcker till en placering med de 6 bästa.

Inte överraskande blev det norskt i toppen. Mina klubbkamrater Olav och Anders tog dubbelt med mycket bra lopp av båda. Grattis! De var mina favoriter på förhand.

Medalj var målet för mig, så jag är absolut inte nöjd med 8.e placeringen. Prestationen är jag ändå ganska nöjd med. Jag var 2 minuter från bronset. Men det var många som löpte bra det var överraskande jämnt bakom medaljörerna. Sett till terrängens och banans svårighet räknar jag detta som mitt bästa lopp denna säsong, och en av de bättre av mina 10 VM-långdistansfinaler.

Efter att ha sett TV sändningen och snabbt analyserat sträcktider och GPS tracking har jag sett var jag tappade. Jag hade några småbommar för mycket. Räknade till 7 ggr 15-20 sekunders bommar. Nån borde jag kunnat undvika. Men vid flera av dem klarade jag egentligen att undvika större tidsförlust genom att stoppa, läsa fast mig och korrigera in i kontrollen. På de längre avstånden gjorde jag egentligen bra vägval, men tappade lite här och där på sämre stråk.

Nu sätter jag långdistansen till sidan ett tag för att koncentrera mig om stafetten på söndag. Kommer kanske tillbaks med en grundligare analys senare.

6 kommentarer: